Beboere og brugere

Her kan du se, hvem der fast bruger vores projekthus på Sydhavnen. Nogle har egne kontorer, en flexplads eller benytter fælleslokalerne. 

 DET TURKISE TELT

DET TURKISE TELT

 PARASOL

PARASOL

 VINK AARHUS

VINK AARHUS

 FSK - FORENINGEN FOR SAMTIDSKUNST

FSK - FORENINGEN FOR SAMTIDSKUNST

 TEATER HURRA

TEATER HURRA


BRUGERPORTRÆTTER

- under opdatering

 Louise Munksø  Jeg hedder Louise Munksø og skriver lige nu speciale i Designstudier. Med mit speciale ser jeg på, hvilken design-diskurs der er inden for folkeskolefaget Håndværk og Design, og jeg undersøger det skel, der er mellem beskrivelsen af designfaget og lærernes opfattelse af det omdiskuterede, innovative fag. Mit speciale skal ende ud i et koncept for en workshop, hvor lærere får mulighed for at reflektere over design som begreb, og hvor min teoretiske design-viden kan give dem et fundament for at blive klogere på design og på, hvordan de skal undervise i det. Særligt fordi jeg skriver speciale alene, er det vigtigt for mig at have et fast sted at gå hen og være en del at et miljø. Derfor skriver jeg mit speciale hos Frontløberne. Her er der både plads til at lukke sig inde i sin boble og plads til at til være social med de andre i huset.

Louise Munksø

Jeg hedder Louise Munksø og skriver lige nu speciale i Designstudier.

Med mit speciale ser jeg på, hvilken design-diskurs der er inden for folkeskolefaget Håndværk og Design, og jeg undersøger det skel, der er mellem beskrivelsen af designfaget og lærernes opfattelse af det omdiskuterede, innovative fag.

Mit speciale skal ende ud i et koncept for en workshop, hvor lærere får mulighed for at reflektere over design som begreb, og hvor min teoretiske design-viden kan give dem et fundament for at blive klogere på design og på, hvordan de skal undervise i det.

Særligt fordi jeg skriver speciale alene, er det vigtigt for mig at have et fast sted at gå hen og være en del at et miljø. Derfor skriver jeg mit speciale hos Frontløberne. Her er der både plads til at lukke sig inde i sin boble og plads til at til være social med de andre i huset.

 LITTERÆR LOUNGE

LITTERÆR LOUNGE

 MARYBELL KATASTROPHY

MARYBELL KATASTROPHY

 ALIVE FESTIVAL AARHUS

ALIVE FESTIVAL AARHUS

 BRÆTSPIL PÅ FRONTEN

BRÆTSPIL PÅ FRONTEN

 DANIEL BOYSEN

DANIEL BOYSEN


 det turkise telt  Vi hedder det turkise telt, vi er en non-profit, almennyttig forening og tror på at musik, fællesskaber og oplevelser er noget af det vigtigste vi kan give til hinanden. Vi præsenterer live-musik, enten gennem enestående koncerter eller på vores egne festivaler. Vi mener at omverdenen og i særdeleshed musik bør opleves live og gør meget ud af ikke kun at præsentere musik, men gennem levende rammer at formidle musik. Vi arbejder altid ud fra vores Roots&Hybrid-profil med den filosofi, at når traditioner og rødder mødes, opstår nye spor og muligheder i hybriden. Vi brænder for musik og kultur og ved, at kunstnerisk kvalitet såvel som folkelig sjæl er noget af det, som samler os på bedste vis. Vi stræber imod at vores arrangementer skaber blivende forandringer i den enkelte deltager, såvel som i det brede kulturliv. Vi et projekt bygget på frivillighed og kendetegnet af unge ildsjæle, og vi er utroligt glade for at være en del af det stærke netværk, som er hos Frontløberne. Især er vi glade for de muligheder huset giver, og bruger det for eksempel til at afholde stormøder med vores frivillige og til workshops med branchefolk eller samarbejdspartnere.

det turkise telt

Vi hedder det turkise telt, vi er en non-profit, almennyttig forening og tror på at musik, fællesskaber og oplevelser er noget af det vigtigste vi kan give til hinanden.

Vi præsenterer live-musik, enten gennem enestående koncerter eller på vores egne festivaler. Vi mener at omverdenen og i særdeleshed musik bør opleves live og gør meget ud af ikke kun at præsentere musik, men gennem levende rammer at formidle musik. Vi arbejder altid ud fra vores Roots&Hybrid-profil med den filosofi, at når traditioner og rødder mødes, opstår nye spor og muligheder i hybriden.

Vi brænder for musik og kultur og ved, at kunstnerisk kvalitet såvel som folkelig sjæl er noget af det, som samler os på bedste vis. Vi stræber imod at vores arrangementer skaber blivende forandringer i den enkelte deltager, såvel som i det brede kulturliv.

Vi et projekt bygget på frivillighed og kendetegnet af unge ildsjæle, og vi er utroligt glade for at være en del af det stærke netværk, som er hos Frontløberne. Især er vi glade for de muligheder huset giver, og bruger det for eksempel til at afholde stormøder med vores frivillige og til workshops med branchefolk eller samarbejdspartnere.

 KOMPOSTEN

KOMPOSTEN

 CASPER OG ASBJØRN

CASPER OG ASBJØRN

 SEIN AARHUS

SEIN AARHUS

 SHOKKIN GROUP DK

SHOKKIN GROUP DK

 FLEXPLADSER:  LOUISE JACOB CHRISTIAN PETER

FLEXPLADSER:

LOUISE
JACOB
CHRISTIAN
PETER


 Daniel Boysen - Litterær Lounge  Jeg hedder Daniel Boysen og er forfatter. Udover at arbejde med mine næste værker her på kontoret, er jeg daglig leder af Litterær Lounge (se mine visitkorthåndtegn). Vi er et arrangørfællesskab på 7 mennesker, der tror på, at litteratur kan opleves de fleste steder og kan skabe nye fællesskaber. Vi præsenterer oplæsninger krydret med musik i og omkring Aarhus. Vi mener, at bøgerne også skal opleves live, fordi det giver en ekstra dimension til værket at høre forfatterens mundtlige fortolkning af sin skrift. Musikken er et intermezzo, så ordene har tid til at synke ind hos publikum og er med til at skabe en uformel stemning. Vores arrangementer er skabt af frivillige, men fremviser en professionel kvalitet i lyd, sceneopsætning og udvælgelse af kunstnere. Vi læser tidsskrifter, bøger og lytter til oplæsninger andre steder i byen for at finde forfattere. Vi arbejder altid på tværs af forlag, genrer, miljøer og udtryksformer. Vi er et frivilligt fællesskab, der hver dag gør et stort stykke arbejde for litteraturen i Aarhus, og det betyder meget for os, at vi kan være ved Frontløberne. Selvom vi kun har været her et par måneder, har det allerede givet os mange nye kontakter – og åbnet muligheder for at lave flere vilde ting!

Daniel Boysen - Litterær Lounge

Jeg hedder Daniel Boysen og er forfatter. Udover at arbejde med mine næste værker her på kontoret, er jeg daglig leder af Litterær Lounge (se mine visitkorthåndtegn). Vi er et arrangørfællesskab på 7 mennesker, der tror på, at litteratur kan opleves de fleste steder og kan skabe nye fællesskaber.

Vi præsenterer oplæsninger krydret med musik i og omkring Aarhus. Vi mener, at bøgerne også skal opleves live, fordi det giver en ekstra dimension til værket at høre forfatterens mundtlige fortolkning af sin skrift. Musikken er et intermezzo, så ordene har tid til at synke ind hos publikum og er med til at skabe en uformel stemning.

Vores arrangementer er skabt af frivillige, men fremviser en professionel kvalitet i lyd, sceneopsætning og udvælgelse af kunstnere. Vi læser tidsskrifter, bøger og lytter til oplæsninger andre steder i byen for at finde forfattere. Vi arbejder altid på tværs af forlag, genrer, miljøer og udtryksformer.

Vi er et frivilligt fællesskab, der hver dag gør et stort stykke arbejde for litteraturen i Aarhus, og det betyder meget for os, at vi kan være ved Frontløberne. Selvom vi kun har været her et par måneder, har det allerede givet os mange nye kontakter – og åbnet muligheder for at lave flere vilde ting!

 
 Komposten  Clara og Nynne. Det hedder vi. Men kunstnernavnet er Komposten. Vi er en lille gruppe iværksættere, som vil gøre det muligt for byboere at kompostere deres madaffald - og Bokashi Composting-metoden er den mest miljøvenlige måde at gøre det på. Men. Metoden er ulovlig. Og det er selvom, at kompost faktisk kan lagre mere CO2 fra atmosfæren end træer kan, selvom kompost giver jorden sine næringsstoffer tilbage, og selvom den nye Bokashi Composting-metode ikke frigiver metan i kompost-processen, som normal kompostering gør. Træer er anset som verdens lunger. Men Bokashi Composting bør have samme ophøjede status. Og hvis vi ændrer vores tænkning, opførsel og vores praksis, kan vi ændre på, hvordan verden ser ud. Det er vores mål. Derfor har vi blandt andet arbejdet på et pilotprojekt på Aarhus Ø, hvor vi med tilladelse fra Aarhus Kommune og Miljø- og Fødevareministeriet komposterer 100 borgeres madaffald, så vi forhåbentlig kan bevise metodens værd og legalisere Bokashi Composting. Vi arbejder på kontor hos Frontløberne, og her bliver vores egen lille boble helt naturligt poppet. Frontløberne bringer kreative mennesker sammen og skaber god energi, og stedet og folkene er en stor kilde til inspiration. Her sker ting, og projekterne i huset har lange fangearme ud i virkeligheden. "Fingeren på pulsen" - det har vi, så længe vi sidder her.

Komposten

Clara og Nynne. Det hedder vi. Men kunstnernavnet er Komposten.

Vi er en lille gruppe iværksættere, som vil gøre det muligt for byboere at kompostere deres madaffald - og Bokashi Composting-metoden er den mest miljøvenlige måde at gøre det på.

Men. Metoden er ulovlig. Og det er selvom, at kompost faktisk kan lagre mere CO2 fra atmosfæren end træer kan, selvom kompost giver jorden sine næringsstoffer tilbage, og selvom den nye Bokashi Composting-metode ikke frigiver metan i kompost-processen, som normal kompostering gør.

Træer er anset som verdens lunger. Men Bokashi Composting bør have samme ophøjede status. Og hvis vi ændrer vores tænkning, opførsel og vores praksis, kan vi ændre på, hvordan verden ser ud. Det er vores mål. Derfor har vi blandt andet arbejdet på et pilotprojekt på Aarhus Ø, hvor vi med tilladelse fra Aarhus Kommune og Miljø- og Fødevareministeriet komposterer 100 borgeres madaffald, så vi forhåbentlig kan bevise metodens værd og legalisere Bokashi Composting.

Vi arbejder på kontor hos Frontløberne, og her bliver vores egen lille boble helt naturligt poppet. Frontløberne bringer kreative mennesker sammen og skaber god energi, og stedet og folkene er en stor kilde til inspiration. Her sker ting, og projekterne i huset har lange fangearme ud i virkeligheden.

"Fingeren på pulsen" - det har vi, så længe vi sidder her.

 Marie Højlund  Jeg er Marie Højlund aka. Marybell Katastrophy. Jeg har skrevet PhD om lydmiljøer på hospitalerne og er ansat på Audio Design som forsker og underviser. De sidste 10 år har jeg produceret min egen og andres musik under navnet Marybell Katastrophy. Udover mine egne lydinstallationer og lyddesigns har jeg sammen med Morten Riis skabt lydkunst-projektet “The Overheard” i forbindelse med Kulturhovedstad 2017. Det er et projekt, der opstiller lydinstallationer i det offentlige rum, og hvor lyden samtidig afspilles i real-time på www.overheard.dk. Jeg har også sammen med Anders Boll og Simon Kvamm produceret musik og spillet til Aarhus Teaters forestilling "Lyden af de skuldre vi står på” og er for nylig begyndt at lave musik sammen med Nephew. Jeg kan rigtig godt lide at sidde i mit lille rum hos Frontløberne, fordi her er liv, og fordi jeg får lyst til at arbejde. Jeg har haft øvelokale og været på Sydhavnen i 15 år, så jeg føler mig meget hjemme her omkring.

Marie Højlund

Jeg er Marie Højlund aka. Marybell Katastrophy.

Jeg har skrevet PhD om lydmiljøer på hospitalerne og er ansat på Audio Design som forsker og underviser. De sidste 10 år har jeg produceret min egen og andres musik under navnet Marybell Katastrophy.

Udover mine egne lydinstallationer og lyddesigns har jeg sammen med Morten Riis skabt lydkunst-projektet “The Overheard” i forbindelse med Kulturhovedstad 2017. Det er et projekt, der opstiller lydinstallationer i det offentlige rum, og hvor lyden samtidig afspilles i real-time på www.overheard.dk. Jeg har også sammen med Anders Boll og Simon Kvamm produceret musik og spillet til Aarhus Teaters forestilling "Lyden af de skuldre vi står på” og er for nylig begyndt at lave musik sammen med Nephew.

Jeg kan rigtig godt lide at sidde i mit lille rum hos Frontløberne, fordi her er liv, og fordi jeg får lyst til at arbejde. Jeg har haft øvelokale og været på Sydhavnen i 15 år, så jeg føler mig meget hjemme her omkring.

 BRÆTSPIL PÅ FRONTEN  Hos BRÆTSPIL PÅ FRONTEN spiller vi brætspil af den moderne slags. Hver anden tirsdag samler vi vores bedste brætspil og favorit-mennesker hos Frontløberne.  Og i fire timer - fra kl.19-23 - spiller vi brætspil, fordi det er udfordrende og hyggeligt - og fordi det samtidig er en god måde at møde nye mennesker på. Så tag endelig et nyt, godt menneske med til tirsdagene på Fronten. Der har været en fantastisk udvikling i brætspil siden år 2000, og hos BRÆTSPIL PÅ FRONTEN spiller vi en masse forskellige af dem. Både de lidt kortere og lettere af slagsen og dem, som tager hele aftenen. Har du selv et brætspil, du gerne vil prøve, så tag det med. Ellers kan du bare møde op og prøve dem, som andre har medbragt. Vi ses hos Frontløberne!

BRÆTSPIL PÅ FRONTEN

Hos BRÆTSPIL PÅ FRONTEN spiller vi brætspil af den moderne slags.

Hver anden tirsdag samler vi vores bedste brætspil og favorit-mennesker hos Frontløberne.  Og i fire timer - fra kl.19-23 - spiller vi brætspil, fordi det er udfordrende og hyggeligt - og fordi det samtidig er en god måde at møde nye mennesker på. Så tag endelig et nyt, godt menneske med til tirsdagene på Fronten.

Der har været en fantastisk udvikling i brætspil siden år 2000, og hos BRÆTSPIL PÅ FRONTEN spiller vi en masse forskellige af dem. Både de lidt kortere og lettere af slagsen og dem, som tager hele aftenen.

Har du selv et brætspil, du gerne vil prøve, så tag det med. Ellers kan du bare møde op og prøve dem, som andre har medbragt.

Vi ses hos Frontløberne!