Pressemeddelelse:
NYT LEDELSESTEAM PÅ FRONTLØBERNE!

Pressebillede_Fra_venstre_Stine_Skjødt_Mygind_og_Julie_Melgaard_Smidt.jpg
 

Nyt ledelsesteam på Frontløberne
29-årige Julie Melgaard Smidt og 30-årige Stine Skjødt Mygind tiltræder d. 1. september 2019 som nyt ledelsesteam for Frontløberne, da nuværende leder Torben Vinter har valgt at søge nye udfordringer.

Julie Melgaard Smidt og Stine Skjødt Mygind har de seneste år været ansat ved Frontløberne og har været med til at udforme og realisere Frontløbernes nye platform på Sydhavnen og dertilhørende strategi om at styrke arbejdet med at engagere unge i byens kulturliv.

Julie Melgaard Smidt og Stine Skjødt Mygind har de seneste år været ansat ved Frontløberne og har været med til at udforme og realisere Frontløbernes nye platform på Sydhavnen og dertilhørende strategi om at styrke arbejdet med at engagere unge i byens kulturliv.

De har begge en baggrund som aktive i det aarhusianske kreative vækstlag, herunder blandt andet som medstiftere af henholdsvis VINK Aarhus og kuratorfællesskabet Rendezvous, og nu skal de to stå i spidsen for at skabe rammerne for nye generationer af unge kulturskabere og udvikle nye strategiske projekter for Frontløberne.

Julie Melgaard Smidt er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har studeret på KaosPilot i Aarhus. Stine Skjødt Mygind er uddannet cand.mag. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

 

Mod og handlekraft er nøgleordene
”Vores ambition er, at Frontløberne skal være det sted og fællesskab i Aarhus, hvor du som ung kan drømme stort. Vi vil være et hus, hvor du kan få sparring til, hvordan du kan skabe dine egne kulturprojekter fra bunden eller tage dine nuværende projekter og føre dem til helt nye højder”

”Mod og handlekraft er nøgleordene for os – ’vi gør det sgu’ er Frontløbernes motto, og det er mere vigtigt nu end nogensinde. Som unge skal vi være modige, turde gå egne veje og kunne handle på det, vi brænder for og tror på – og det vil vi skabe rammerne for”

”Vi skal arbejde med, hvordan man som ung kulturaktør tager de næste skridt med sine projekter – det skal vi blandt andet gennem et projektlederforløb, med udgivelsen af to håndbøger og med en række faste talks og workshops i huset”

 

Torben Vinter takker af
Frontløberne har gennem de seneste 2½ år været under ledelse af Torben Vinter, der har stået i spidsen for at implementere et stort udviklingsarbejde, der har placeret Frontløberne solidt i det aarhusianske ungdomskulturmiljø som en aktiv kulturprojektplatform.

I Torbens tid har Frontløberne sat mange nye projekter i søen – heriblandt Rethink Activism, Folkefestivalen og Sydhavns Festival, projektlederforløbet FART PÅ! og Akademiet for Samfundsengagerede Unge. Hans arbejde har dermed skabt stor værdi for Frontløberne og for det aarhusianske vækstlagsmiljø. Vi takker for indsatsen og glæder os til at følge ham fremadrettet.

Overdragelsesreception på Sydhavnen
Der vil være overdragelsesreception fredag den 30. august kl. 16.30 hos Frontløberne på Jægergårdsgade 154C.
Invitation følger på Facebook.

Om Frontløberne
Frontløberne er en projektplatform for unge kulturskabere i alderen 16-35 år, der holder til på Sydhavnen i Aarhus. Frontløberne er et projekthus, hvor unge har plads til deres projekter, kan afholde kulturarrangementer og være en del af et fællesskab. De skaber også egne kulturprojekter og deltager i byens kulturevents.

Kontakt os for yderligere information:

Næstformand, Mille Obel Høier, 27589797, mille@milleobel.dk

Julie Melgaard Smidt, 40567130, julie@frontloberne.dk

Stine Skjødt Mygind, 20144544, stine@frontloberne.dk