2017

2017 har været et år i omstillingens tegn for Frontløberne. Vi har fået ny leder og sat mange nye skibe i søen. Årets helt store begivenhed var Rethink Activism, hvor vi sammen med 20 unge frontløbere bidrog til en festival med hele 10.000 deltagere over 3 dage i Aarhus Sydhavn. Derudover har vi sparket liv i industrisommerferien til Midtkraft Camping, lavet en scene under SPOT-festivalen og afholdt en masse andre arrangementer i og omkring Aarhus Sydhavn. Læs med her! 


Rethink Activism 

Skærmbillede 2017-09-29 kl. 09.46.58.png
Skærmbillede 2017-09-29 kl. 11.25.44.png

I hele 2017 - og mere til - har vi sammen med organisationen Sager der Samler arbejdet på at gentænke Aarhus' traditionelle samfundsinstitutioner. Arbejdet mundede ud i en forvandling af det gamle industriområde på Sydhavnen, som for en stund blev til en ny by i byen. 

I Aarhus findes mennesker med en drøm om en bedre verden. Mennesker, der bare går bare i gang og skaber en lille del af den forbedrede verden selv. Det var disse mennesker, vi satte fokus på og samlede til den aktivistiske gøre-festival Rethink Activism på Sydhavnen d. 15.-17. september. Her satte vi 250 af de såkaldte ildsjæle, iværksættere eller hverdagsaktivister fra alle dele af samfundet på scenen. Debatter, workshops, koncerter og samtaler med festivaldeltagerne gjorde weekenden på Sydhavnen til et åbent eksperimentarium for vores fremtidige kreative og
bæredygtige by, og sammen opfandt, byggede og diskuterede vi nye løsninger på væsentlige problemer. 

Skærmbillede 2017-09-29 kl. 11.39.29.png

Frontløberne var vært ved byens Kulturhus og tre udendørs venues, som satte et stærkt ungdomskulturelt præg på den nye by i byen. I alt talte Kulturhuset 80 aktivister, 40 kulturarrangementer og 20 unge afviklere. 

Festivalforberedelsernes spæde spadestik blev allerede taget i 2016. Siden da har dedikerede frivillige hængt i og hængt ud hos Frontløberne og været med til at forme folkefestivallens mål, udtryk, program og de endelige festivaldage på Sydhavnen.  

Se flere stemningsbilleder fra folkefestivallen i galleriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Fotos:
Juanjo Rodriguez #HumansofAarhus

Og se også vores video fra Rethink Activism

/Video: Josefine Bonde
/Lyd: Parasol Rethink Activism, Aarhus 2017, Frontløberne

Læs artiklen om, hvad spirende handlekraft og hverdagsaktivisme betyder for byudvikling - og for vores samfund:

artikel1.png
artikel.png

SPOT 

Skærmbillede 2017-09-29 kl. 11.36.25.png

Lørdag d. 6. maj 2017 under årets Spot Festival skabte Frontløberne et day party - et 16-timers chillout-arrangement med hygge, mad, solskin og seks koncerter. Da eftermiddagen meldte sig, rykkede vi indenfor i Lydhavnens studier og præsenterede i intime omgivelser de sidste to navne på programmet. 

Spot Festival er en årlig festival særligt for danske upcoming kunstnere. Du kan hvert år opleve Spot den første weekend i maj.

Se videoen fra SPOT


Midtkraft Camping 

/Foto: Mariana Gil

/Foto: Mariana Gil

Midtkraft Camping holdte liv i uge 28 - en uge, som normalt summer af sommerferie og stilhed. Ved Kulbroen på Sydhavnen vendte vi denne summen til campingstemning med musik, workshops og basket-turnering. Midtkraft Camping var et "work in progress"-projekt, hvor alle, som manglede en sommerferieplan kunne kigge forbi og bidrage til sommerferieugen på hver sin måde.


Kulturmødet Mors

Skærmbillede 2017-09-29 kl. 11.57.19.png

Traditionen tro var Frontløberne også i år til stede på Kulturfjorden (tidligere kaldet unge-campen) på Kulturmødet Mors.

Kulturmødet på Mors minder på mange måder om Folkemødet på Bornholm. Men i Nordjylland mødes tusinder af kultur-kendere og kultur-nysgerrige, og samtalerne, debatterne og de mange workshops og events er alle centreret om kunst og kultur. Og så summer Kulturmødet af en helt særlig festivalstemning - især nede ved fjorden.

Frontløbernes rolle på Folkemødet Mors var i år en smule anderledes end rollen i '14, '15 og '16. I år stod vi ikke for de fysiske rammer, men derimod for Kulturfjordens virtuelle tilstedeværelse og digitale liv.

Se stemningsbilleder fra Kulturfjorden i galleriet

Og se vores video om Fjordens debatter og aktiviteter 

 

 

 

 

 

 

 

 


/Video:
Ida Therkelsen


Ungdommens Folkemøde 

Skærmbillede 2017-10-06 kl. 09.57.40.png

Hvordan skaber vi et skolesystem, der gør ungdommen parat til et liv i en verden, der er mere uforudsigelig og kompleks end nogensinde? Dét spørgsmål har vi stillet os selv.

"Hack School" er et begreb for at rydde skoleskemaet og sætte nysgerrigheden i centrum. Det betyder, at unge selv skal tage hånd om deres egen uddannelse og have plads til kreativitet, nytænkning og fordybelse i det, der interesserer dem. Fremtidens arbejdsliv kræver unge, der kan tage handling på komplekse problemer og udfordringer – og det lærer vi kun ved at gøre det selv!

Til Ungdommens Folkemøde i København lavede Frontløberne derfor et "Hack School-laboratorium" for at finde et godt svar på spørgsmålet om fremtidens skolesystem. I laboratoriet udforskede vi sammen med de unge blandt andet nye bud på, hvad fremtidens skolesystem skal kunne, og hvordan unge selv skal være medskabere af det.

Skærmbillede 2017-10-05 kl. 14.59.55.png
Skærmbillede 2017-10-05 kl. 15.00.43.png
Skærmbillede 2017-10-05 kl. 15.07.06.png

ALT DET ANDET

Januar

Nyt logo, nyt crew

En masse kaffemøder

 

Februar

UKH styregruppe

Tønder ungdomsskole på besøg

Rethink Activism workshop

Who Killed Bambi koncert BlackBox

 

 

Marts

Første spadestik til nationalt netværk

Humanister i Erhvervslivet - Hvad er en humanist // Dome of Visions. 

Kursus på Marienhoffskolen. 

Rethink Teamledere opstartet. 

April:
Rethink teamleder-uddannelse. 

 

Maj

SPOT Dayparty // Tommy Beyond, KHAN, The Enourmous Sea & Kogekunst 

SOFAR Sounds // Pelican Beach m.fl.

Pecha Kucha i Black Box

 

Juni:
Humanister i Erhvervslivet workshop

 

Juli:
Vi bygger om på kontorene og indretter FLEX!

Midtkraft Camping

 

August

Kulturmødet på Mors // SoMe hold afsted.

 

September:
Ungdommens Folkemøde

Rethink Activism festival.

 

Oktober

Ringsted Kommune på besøg

Operation Salomon i Herning

DC Living Lab i Black Box i samarbejde med USE Academy og Districs of Creativity. 

 

November:
World Creativity Forum - delegation afsted. 

Ombygning og indretning af lokaler del 2. 

Minds of 99 i Black Box i samarbejde med Train Live. 

 

December
Frontløbernes Jul - julehygge for alle frontløbere.


Samarbejdspartnere